24/12/11

Μια υπέροχη συνταγή του κ. Χαρίτου για Inebriated Christmas Cake©, μ’ ένα μόνο βασικό υλικό!


Μέρες που ‘ναι, επειδή διαβάζω παντού για μελομακάρονα και κουραμπιέδες (και για να μπω βέβαια και στο μάτι των φίλων στο Cucina Caruso), λέω να μοιραστώ μαζί σας τη δική μου μυστική συνταγή για το αγαπημένο μου Χριστουγεννιάτικο κέικ. Enjoy!

Συστατικά:
1 μπουκάλι ουίσκι
2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 καλό κομμάτι βούτυρο
1 ποτήρι χυμός λεμονιού
4 αυγά
250 γ. καρύδια
2 φλιτζάνια αποξηραμένα φρούτα
(Το ουίσκι τo ‘παμε;)

Εκτέλεση:
- Πρώτα δοκιμάστε το ουίσκι για να ελέγξετε την ποιότητα.
- Πάρτε ένα μεγάλο μπολ.
- Δοκιμάστε ξανά το ουίσκι. Για να βεβαιωθείτε, γεμίστε ένα ποτήρι και πιείτε το.
- Βάλτε το αλεύρι και το βούτυρο στο μίξερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια μαλακή μπάλα.
- Προσθέστε ένα κουταλάκι σόδα και ξαναχτυπήστε τα όλα μαζί.
- Βεβαιωθείτε ότι το ουίσκι δεν έχει στο μεταξύ χαλάσει. Δοκιμάστε άλλο ένα ποτήρι.
- Επαναλάβετε.
- Προσθέστε στο μπολ δυο τρία αυγά (tip: καλύτερα σπασμένα και χωρίς τα τσόφλια).
- Ρίξτε μέσα και το φλιτζάνι με τα αποξηραμένα φρούτα και μιξάρετε το χτυπητό.
- Αν τα απορηξαμένα φρούτα κολλήσουν στο μίξερ, ξύστε τα μ’ ένα τσακαβίδι.
- Δείτε ξανά μήπως χάλασε το ουίσκι.
- Κοθκινίθτε δύο φλυτζάνια αλάτι. Ή κάτι τέτοιο τέλοθ πάντων, χεθτήκαμε.
- Ελέγκθτε το ουίθκι.
- Στρίπθτε το λεμόνι και στραγκίθτε τα καρύδια.
- Προθτθέθτε (tip: το βάλτε» γράφεται πιο εύκολα) κι ένα μπουκάλι δάχαρη ή ό,τι άλλο βρήτε.
- Μη κθεχάθετε να χτυπήθετε το μίκθερ. Να πονέθει!
- Λαδώθτε το φούρνο και βάλτε το κέικ θτουθ 350 βαθμούθ.
- Πετάκθτε το μπολ απ’ το παράθυρο.
- Ελέγκθτε το ουίκι κθανά.
- Πέθτε για ύπνο.

Καλά Χριθτούγεννα! Καλή Πρωτομαγιά!

BX

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου